сряда, 13 юни 2012 г.

Защо да изберете ползването на лаптопи?


Laptopi

Когато решите да си купите компютър, вие имате само две възможности: или да си купите обикновен настолен компютър, или да изберете един от многото лаптопи, които се предлагат на пазара.

Поради размера, който имат настолните компютри, и поради удобството да стоят разположени на едно място, без да се налага да се местят, те могат да се състоят от повече компоненти. Всички лаптопи пък от своя страна предлагат мобилност, която не е за пренебрегване.

Въпреки, че по принцип настолните компютри са по-предпочитани от повечето хора, повечето лаптопи имат определени характеристики, които ги правят доста по-приложими в ежедневието. Някои от най-големите предимства на наличните лаптопи са следните:

Леко тегло: Това определено е най-голямото предимство на предлаганите лаптопи пред компютрите. Лаптопите са наистина много леки и много лесни за пренасяне. Те може да се носят навсякъде от техния притежател, без да му натежат кой знае колко. Тази тяхна мобилност дава възможност да се търсят местата, на които може най-добре да се хване безжичен интернет.

Спестяват място: Независимо от това колко много място имате на вашето бюро, настолния компютър все пак заема доста от него – като имате предвид монитора, отделната клавиатура, мишката, говорителите, те определено успяват да заемат доста пространство. А ако живеете в някакъв по-малък апартаменти където по принцип пространството ви е ограничено, то тогава определено ще оцените допълнителното място, което може да ви спести един лаптоп на бюрото ви, а и не само, защото той може да се ползва и без задължителното наличие на бюро. Лаптопът също така ви спестява излишното натрупване на кабели, което върви с компютъра.

Спестяват електричество: Настолните компютри имат части и елементи, които изискват отделни източници на захранване, т.е. монитора, говорителите, рутера и др. трябва да бъдат включени в отделен контакт, за да могат да функционират. При повечето лаптопи просто трябва да включите АС адаптора и с това захранвате всичко, което е вградено в него. Това, което също така спестява много енергия е, че лаптопа може да работи няколко часа на батерии, а при правилна употреба батерията може да издържи няколко години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар