сряда, 13 юни 2012 г.

Защо да ползваме лаптопи?


Лаптопи

С течение на времето, всички лаптопи стават все по-популярни, не само заради по-ниската цена, която за наше щастие е все по-ниска, но и заради различните характеристики, които правят всички лаптопи наистина една много добра покупка. И все пак може да се замислим какви точно са тези характеристики, на които да обърнем внимание.
  • Мобилност: Това неизменно е най-примамливата характеристика на продаваните лаптопи. Можем да работим където поискаме, и при това не е нужно да се притесняваме, че носенето му ще ни натежи. Съвременните лаптопи тежат между един и два килограма максимум.
  • Батерия: Сега повечето лаптопи са проектирани по такъв начин, че консумацията на енергия от батерията да е минимална, което дава възможност само с едно зареждане, лаптопа да работи от три до пет часа.
  • Производителност: Сега вече слабите параметри са в миналото, което прави лаптопите съвсем добра инвестиция.
  • Мощност: Независимо от размера на екрана, дори той да е 9, 10 или 12 инча, лаптопите разполагат с достатъчно мощност, имат собствена физическа клавиатура, не е нужно да се добавят допълнителни екстри, което ги прави равностоен заместник на настолните компютри, но доста по-практични и леки.
  • Безжична интернет връзка: Това е едно друго предимство на всички лаптопи, при наличието на програма за безжичен интернет, може да го използвате навсякъде, където има безжичен Wi-Fi.
  • Забавления: една от причините лаптопите да са толкова популярни, е забавленията, които те могат да предложат. Не само, че ние винаги можем да сме на линия в социалните мрежи, които ползваме, и програмите за комуникация с приятели, но в същото време можем да се забавляваме с музика, видео или филми. Преносимите компютри разполагат с наистина богати мултимедийни възможности, благодарение на мощните процесори, с които разполагат.
  • Процесор: Процесорът разбира се, не може да се подмине, тъй като той е от най-голямо значение за един компютър. А при повечето лаптопи и настолните компютри, процесорите са почти еднакви, което ги прави равностойни в това отношение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар